Registrace na FotoŠkoda FEST startují 6. 5. 2024
CHCI NA FESTIVAL!
Produktové novinky

Špičkové monitory pro fotografy BenQ PhotoVue SW272U a SW272Q

Špičkové monitory pro fotografy BenQ PhotoVue SW272U a SW272Q
4 minuty čtení

Kvalitní monitor by měl být nezbytnou součástí výbavy každého fotografa. Přispívá nejen k preciznější a pohodlnější postprodukci, ale také k dokonalejšímu výsledku. Monitory BenQ PhotoVue SW272U a SW272Q jsou určeny pro profesionální tvůrce, kteří ocení naprosto přesné barvy, konzistentní jas a špičkové výsledky.

Ideální pro fotografy i videotvůrce

Monitory BenQ PhotoVue SW272U a BenQ PhotoVue SW272Q vypadají na první pohled stejně - oba dva mají úhlopříčku 27", oba jsou 10bitové a nabídnou 100% pokrytí sRGB a 99% Adobe RGB, mají panel s matnou povrchovou úpravou a antireflexní certifikací TÜV a mnoho dalších funkcí. 

Liší se především v rozlišení - BenQ PhotoVue SW272U nabízí UHD 4K rozlišení (3840x2160 px) a model BenQ PhotoVue SW272Q tzv.WQHD rozlišení (2560×1440 px). Dále jsou mezi nimi drobné rozdíly v jasu, spotřebě, ale samozřejmě také v ceně. 

 

 

BenQ PhotoVue SW272U

Monitor BenQ PhotoVue SW272U je skvělou volbou především pro profesionální fotografy a videoeditory. 27" monitor v rozlišení 4K HDR pomáhá oživit snímky s výjimečnou barevnou přesností a nástroji, které usnadňují optimalizaci vašeho pracovního postupu.

Pyšní  se také certifikacemi Calman Verified, Pantone ValidatedPantone SkinTone Validated a poskytuje ostré 4K vizuály, které pokrývají 99 % barevných prostorů Adobe RGB a DCI-P3. Zároveň podporuje vysoký dynamický rozsah (HDR10 a HLG). 

 

BenQ PhotoVue

Technologie AQCOLOR

Díky této technologii jsou barvy zobrazeny tak, jak mají být. Hodnota Delta E ≤ 1,5 a funkce BenQ ICCsync umožňuje monitoru dosáhnout zcela přesných barev prakticky ihned. 16bitová 3D vyhledávací tabulka (LUT) vylepšuje míchání barev, což se projevuje jejich přesnou reprodukcí.

Monitor nabízí opravdu široké pokrytí barevného prostoru - ať už při retušování fotografií v prostoru Adobe RGB nebo při střihu 4K videa v prostoru DCI-P3. Monitor BenQ PhotoVue SW272U vám tak umožní přesné vyjádření a zajistí, aby vaše snímky vypadaly podle vašich představ.

Podpora video formátů i kompatibilita s převodníky

Nejlepších výsledků vám pomůže dosáhnout nejen technologie HDR, ale i podpora několika různých video formátů. Díky kompatibilitě s vybranými SDI/HDMI převodníky můžete připojit svá SDI zařízení k monitoru a dopřát si stabilní a nekomprimovaný přenos signálu v maximální kvalitě.

 

BenQ PhotoVue

Klíčové vlastnosti:

  • Panel s matnou povrchovou úpravou a antireflexní certifikací TÜV zajišťuje vysokou kvalitu profesionálních výstupů
  • 90W USB-C pro přenos různých dat a napájení
  • Bezdrátový Hotkey Puck pro neomezené pohodlí
  • Software pro hardwarovou kalibraci

 

omrknout BenQ PhotoVue SW272U

 

BenQ PhotoVue SW272Q

​Monitor BenQ PhotoVue SW272Q nabízí kromě UHD 4K rozlišení téměř všechny výše zmíněné funkce, jako u monitoru BenQ PhotoVue SW272U. Samozřejmě stále platí, že se rovněž jedná o špičkový monitor pro všechny fotografy i videomakery, kteří ke své práci využívají kvalitní zobrazovací techniku. 

 

BenQ PhotoVue

Povrchová úprava Fine-Coated 

Panel BenQ s jemnou povrchovou úpravou Fine-Coated zobrazuje bez odrazů s efektem simulované textury, který ve spojení se softwarem Paper Color Sync poskytuje špičkové výsledky při tisku z obrazovky. Je dokonalou platformu pro přesné úpravy fotografií a spolehlivý soft proofing. 

 

Více o monitoru BenQ PhotoVue SW272Q

BenQ PD3420Q

LED panel s 34“ obrazovkou / IPS panel, Pro: kreslíře, fotografy, kameramany, Barevný gamut 100% sRGB a 98% DCI-P3

17 490,-

Související články

Tamron oznamuje první objektiv s bajonetem Canon RF

Tamron oznamuje první objektiv s bajonetem Canon RF

SONY FE 16-25 mm f/2,8 G – první dojmy

SONY FE 16-25 mm f/2,8 G – první dojmy

DJI Avata 2 - dron bez kompromisů

DJI Avata 2 - dron bez kompromisů

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...