Registrace na FotoŠkoda FEST startují 6. 5. 2024
CHCI NA FESTIVAL!
Produktové novinky

DJI RS 4 a DJI RS 4 Pro - stabilizátory nové generace

DJI RS 4 a DJI RS 4 Pro - stabilizátory nové generace
9. 4. 2024 | 7 minut čtení

Lehký stabilizátor DJI RS 4 podporuje nativní vertikální snímání nové generace s vyšší efektivitou ovládání, lepším výkonem stabilizace a vylepšeným systémem příslušenství a umožňuje profesionálnější a efektivnější tvorbu. DJI RS 4 Pro disponuje systémem inteligentního automatického ostření LiDAR a o 20 % vyšším točivým momentem motoru napříč třemi osami, což nabízí větší redundanci výkonu po vyvážení. Pojďme se na ně podívat zblízka!

DJI RS 4 - výkonný stabilizátor s rychlým a jednoduchým ovládáním

DJI RS 4nově navrženou horizontální destičku, která podporuje druhou generaci nativního vertikálního snímání pro rychlejší a jednodušší ovládání. Bez potřeby dalšího příslušenství můžete jednoduše uvolnit horizontální destičku a zajistit ji do vertikální polohy pro snadné přepnutí na vertikální snímání.

DJI RS 4 - SEM S NÍM!

Automatické uzamčení osy a displeje

Automatické uzamykání osy umožňuje rychlé spuštění DJI RS 4 nebo přechod do režimu spánku, což výrazně zvyšuje efektivitu snímání, pohybu a ukládání. Kromě toho mají zámky osy při uzamčení menší mezery, což snižuje chvění gimbalu.

Všechny tři osy modelu DJI RS 4 jsou vybaveny teflonovou povrchovou úpravou, která snižuje tření a zajišťuje plynulejší vyvážení. Při změně kamery nebo objektivu je možné pomocí knoflíku pro jemné doladění na ose náklonu posunout kameru směrem dopředu nebo dozadu, čímž dosáhnete přesného vyvážení na milimetr. Horní rychloupínací destička je doplněna o nastavitelné vodítko pro bezpečné připevnění kamery.

Dotykový OLED displej je vybaven novou funkcí automatického uzamčení. Po uzamčení se při nízkém jasu na displeji zobrazí aktuální režimy gimbalu a joysticku.

Výkonná stabilizace 

Stabilizátor disponuje nosností 3 kg. Unese tak běžné sestavy bezzrcadlovek a objektivů, pohodlně se drží a je velmi výkonný. Oproti předchozí generaci byla osa náklonu modelu DJI RS 4 prodloužena o 8,5 mm, čímž se rozšířil prostor pro vyvažování.

Komplexně optimalizovaný stabilizační algoritmus dosahuje vynikající rovnováhy mezi silou stabilizace a vnímáním pohybu kamery, což přináší jak vynikající stabilizační výkon, tak lepší uživatelský zážitek. DJI RS 4 navíc nabízí výrazně lepší stabilitu při vertikálním snímání, takže umožňuje snadno stabilizovat dynamické záběry - snímání běhu nebo záběry z nízkého úhlu.

DJI RS 4 COMBO - CHCI VĚDĚT VŠE!

Skvělý výkon a bezdrátové ovládání

DJI RS 4 může dálkově ovládat spoušť kamery a zoom objektivu pomocí technologie Dual-Mode Bluetooth. V režimu ovládání zoomu můžete joystickem ovládat Power Zoom pro PZ objektivy a Clear Image Zoom a získat tak nativní zoom. 

Pomocí přepínače režimu gimbalu můžete rychle přepínat mezi režimy PF, PTF a FPV

RSA komunikační port

DJI RS 4 je vybaven komunikačním portem RSA, který umožňuje připojit příslušenství, jako je DJI RS Tethered Control Handle a příslušenství třetích stran, jako jsou ovládací rukojeti a kroužkové rukojeti dálkového ovládání. Můžete tak flexibilně přepínat mezi různými nastaveními snímání podle svých tvůrčích potřeb.

DJI RS 4 Pro - stabilizátor nové generace s inteligentním automatickým ostřením LiDAR

DJI RS 4 Pro disponuje o 20 % vyšším točivým momentem motoru napříč třemi osami, což nabízí větší redundanci výkonu po vyvážení. Gimbal tak zůstává citlivý a přesný při sledování pohybů, a to i při použití těžkých kamer nebo více kusů příslušenství.

Nový režim Car Mount optimalizuje algoritmus stabilizace gimbalu na základě údajů o vibracích vozidla a odporu větru, což umožňuje stabilní snímání i v nestabilních podmínkách.

DJI RS 4 PRO BUDE MŮJ!

Inteligentní zaostřování LiDAR pro spolehlivé snímání

Ve spojení se zcela novým Focus Pro LiDAR a Focus Pro Motor umožňuje DJI RS 4 Pro přesnější, vzdálenější a inteligentnější automatické ostření LiDAR, čímž je dosažena přesná kontrola nad filmovým obrazem v dynamických záběrech.

Zaostřovací vzdálenost mezi člověkem a objektem je přibližně třikrát větší než u předchozí generace, což umožňuje bezproblémové zaostřování s teleobjektivy.

ActiveTrack Pro nové generace

Díky zcela novému Focus Pro LiDAR a algoritmům umělé inteligence umožňuje nová generace ActiveTrack Pro tříosému gimbalu DJI RS 4 Pro stabilně sledovat vybraný objekt. I když je objekt na chvíli zakrytý, dokáže se rychle přemístit a udržet zaostření.

DJI Focus Pro Motor

DJI RS 4 Pro přináší nový přepínač režimu joysticku, který umožňuje ovládání pohybu gimbalu nebo zoomu objektivu pomocí joysticku. Při použití s Focus Pro Motor v režimu ovládání zoomu může provést Power Zoom pro PZ objektivy, Clear Image Zoom a zoom s externím zaostřovacím motorem pro nativní, přesné a pohodlné zaostřování.

Po spárování se dvěma motory Focus Pro Motor umožňuje DJI RS 4 Pro přesné ovládání zaostření pomocí otáčení voliče a nastavení zoomu objektivu pomocí joysticku, což napomáhá plynulému a bezproblémovému ovládání objektivu.

Při skupinovém natáčení je možné ovládat gimbal RS 4 Pro prostřednictvím zařízení, jako jsou DJI Master Wheels, DJI Ronin 4D Hand Grips a DJI High-Bright Remote Monitor. Lze také zapnout funkci LiDAR Waveform na dálkovém monitoru High-Bright Remote Monitor pro inteligentní asistenci při zaostřování a umožnit tak přesnější ovládání pomocí Focus Pro Hand Unit.

Možnost prodloužení výdrže baterie

S DJI RS BG70 High-Capacity Battery Grip dojde k prodloužení výdrže baterie DJI RS 4 Pro až na 29 hodin.  Zároveň je možné napájet kameru a příslušenství výkonem až 18 W přes port USB-C umístěného na spodní straně.

CHCI VĚDĚT VŠE O DJI RS 4 PRO COMBO!

Další funkce DJI RS 4 Pro

DJI RS 4 Pro může současně napájet Focus Pro LiDAR a DJI Video Transmitter prostřednictvím Focus Pro LiDAR na DJI Transmission Cable Hub, čímž je eliminována potřeba externí V-mount baterie. DJI Video Transmitter lze také snadno a přímo namontovat na spodní část RS 4 Pro prostřednictvím Cold shoe, což usnadňuje instalaci a snižuje náročnost manuálního nastavení. 

Pomocí Ronin 4D Hand Grips a High-Bright Remote Monitor můžete vybírat objekty zaostření LiDAR, přepínat režimy zaostření a povolit LiDAR Waveform.      

Společně s Ronin 4D Hand Grips, Focus Pro Hand Unit, Master Wheels a High-Bright Remote Monitor můžete dálkově ovládat gimbal, ostření a parametry kamery, čímž docílíte integrovaného tvůrčího procesu, který zahrnuje příjem, monitorování a ovládání.              

Když je DJI RS 4 Pro připevněn k držákům, jako je například stativ, kabelová kamera nebo držák s přísavkou do auta, můžete přímo ovládat základní operace menu kamer Sony a jiných bezzrcadlovek prostřednictvím režimu ovládání Mirror na High-Bright Remote Monitor, aniž byste museli odpojovat kameru.

 

DJI RS 3 PRO ROZBALENO

RS stabilizátor třetí generace, RS 3 Pro poskytuje 20% zvýšení stability oproti RS 2, LiDAR Range Finder (prodává se samostatně, není součástí balení) 43 200 zaměřovacích bodů na vzdálenost 14 metrů

17 000,-
DJI Osmo Mobile 6

Inteligentní stabilizátor pro chytré telefony, 3-osá stabilizace obrazu, Kompaktní, přenosný, skládací

3 790,-
DJI Osmo Mobile 6 Platinum Gray

3-osý stabilizátor pro chytré telefony, Přenosný a skládací / rychlé spuštění, Active Track 6.0 pro sledování objektů

3 790,-

Související články

Tamron oznamuje první objektiv s bajonetem Canon RF

Tamron oznamuje první objektiv s bajonetem Canon RF

SONY FE 16-25 mm f/2,8 G – první dojmy

SONY FE 16-25 mm f/2,8 G – první dojmy

DJI Avata 2 - dron bez kompromisů

DJI Avata 2 - dron bez kompromisů

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...